Swingen met een BMW

Ja, u leest het goed geachte motorvrienden, ook met een BMW kun je rijden met een Swing-zijspan.
In feite maakt het niet uit welke motor het is, door geringere krachten die optreden bij een zijspan zoals hier door ons gemonteerd, kun je aan elke motor met enige PK dergelijk zijspan monteren.
Dit rijd en gedraagt zich gewoon als een solomotor, alleen je bent breder op de weg.

Bij deze BMW motor is standaard geen onderframe gemonteerd, het motorblok op zichzelf is zo sterk gebouwd dat er geen behoefte was voor de fabriek om een gesloten frame te maken. Wij hebben aan de onderkant van dit blok een gesloten constructie van staal gebouwd. Aan de voorzijde is deze constructie opgehangen via een staalplaat en diverse 12.9 bouten geschroefd in het blok.

Aan de achterzijde is de constructie opgehangen aan de bevestiging punten waar normaal de middenbok zit. Ook dit is weer met 12.9 bouten opgehangen. Daardoor krijg je een zeer compact en sterk geheel voor de draaipunten van de Swing-zijspan.

12.9 bouten zijn aanzienlijk sterker dan reguliere bouten die je normaliter koopt, die zijn slechts 8.8 genormeerd.

Deze klant wilde expliciet beide koffers op de motor hebben, zodoende er wel een beperking aangaande de schuinte is waarmee je door de rechterbochten kan gaan. Voor de meeste mensen is deze bereikte schuinte voldoende in het hedendaags verkeer.

Heeft u ook plannen voor een dergelijk switch met Swing-zijspan, die er in slechts 10 minuten af te halen is, neem dan contact met ons op.